Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
«Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε δεν είναι προϊόν ιστορικών συγκυριών, εξωτερικών παρεμβάσεων ή τυχαίων περιστάσεων. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας. Η διεθνής οικονομική συγκυρία απλώς επιτάχυνε την εκδήλωση της κρίσης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν τώρα με μια δραματική κατάσταση, για την οποία η κύρια ευθύνη βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου εμείς έχουμε το χρέος και τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε.
Ο ελληνικός λαός, για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης: δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, ευρωπαϊκός δρόμος και να τις εμπλουτίσει με τις αξίες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιτυχημένων κοινωνιών: ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, τεχνολογία, καινοτομία - με μία λέξη: εκσυγχρονισμός. 
Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όταν πεινά, όταν ασθενεί αβοήθητος και όταν είναι εξαθλιωμένος.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην εργασία του.
Σε όλη την Ελλάδα εγγυόμαστε την ελευθερία της άποψης. Πιστεύουμε σε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό κράτος. Κράτος που υπηρετεί τον πολίτη. Κράτος που παρεμβαίνει όταν η αγορά δεν μπορεί ή δεν θέλει. Κράτος που αξιοποιεί την αποτελεσματικότητα της αγοράς και στις δικές του λειτουργίες. Ένα κράτος ισχυρό που προστατεύει τον πολίτη, αλλά καταναλώνει λιγότερους εθνικούς πόρους και απασχολεί τους απολύτως αναγκαίους, αλλά καλύτερα αμειβόμενους και σωστά αξιολογούμενους υπαλλήλους. Ένα κράτος μικρό και ευέλικτο. Ένα κράτος που διασφαλίζει την παροχή σε όλους τους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης και διασφαλίζει ότι κανείς δεν ζει κάτω από ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης.
Δεσμευόμαστε οι πολιτικοί να κρίνονται για τις πράξεις τους, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες.
Δεν μπορεί οι πολιτικοί να απολαμβάνουν την ατιμωρησία και την ασυλία, ούτε να ισχύουν άλλα για όσους ασκούν εξουσία και άλλα για τους πολίτες που την υφίστανται 
Πιστεύουμε στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας και της υπαίθρου
Αξίζει να το προσπαθήσουμε.
Μπορούμε να το πετύχουμε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου